Informatiebijeenkomst online lezen met Bereslim

Taalontwikkeling van het jonge kind stimuleren met Bereslim!

Tijdens deze informatiebijeekomst leert u alles over de inzet van het Schoolpakket Bereslim (dat bestaat uit: BereslimmeBoeken, Letters in Beweging en Samenslim). Belangrijke thema's zijn ontwikkeling, motiveren en enthousiasmeren.   

Doelgroep

De informatiebijeenkomst Online lezen met Bereslim is bedoeld voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers in het onderwijs en peuterspeelzalen/ peuterscholen, kinderopvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE).

Inhoud

Tijdens de informatiebijeenkomst komen de theoretische achtergronden van BereslimmeBoeken, Letters in Beweging en Samenslim aan bod. Ook maakt u kennis met de diverse toepassingen die in het programma zijn ontwikkeld. We bespreken de verschillende onderdelen van Bereslim en de individuele instellingsmogelijkheden en monitoring. Er is ruimte voor uw vragen en na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat.

Werkwijze

Centrale informatiedeling en discussie wisselen elkaar af.

Leerdoelen

  • U weet hoe u de BereslimmeBoeken kunt inzetten om de taalontwikkeling van jonge leerlingen te stimuleren.
  • U weet hoe u leerlingen kunt helpen bij de  allereerste stap richting lezen en schrijven door het doelmatig inzetten van Letters in Beweging.
  • U weet hoe u Samenslim kunt inzetten om goed leergedrag van jonge leerlingen te stimuleren.
  • U weet hoe u de voortgang van leerlingen kunt monitoren, meten en analyseren.

Tip: Volg ook de cursus Bouw! Coördinator
Bereslim en Bouw!: logisch vervolg, logische combi

Bereslim is in principe gemaakt voor de kleuterleeftijd. De meeste kinderen profiteren er optimaal van rond de periode aan het eind van groep 1 en aan het begin van groep 2. Maar er zijn ook kinderen die de ontwikkeling, waar Letters in Beweging een beroep op doet, eerder of later doormaken. Mochten er ondanks de hulp van Letters in Beweging twijfels blijven bestaan over letterkennis of het fonemisch bewustzijn, dan is het programma  Bouw! het logische vervolg. 

Ook interesse in een cursus Bouw! Coördinator? Klik dan  hier.

Inschrijven

De cursus zal alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen. Bij annulering ontvangt u tijdig bericht.

Tijd

10.00 - 12.00 uur

Studiebelasting

2 uur 

Kosten

€ 25,- per persoon, inclusief cursusmateriaal

Datum

  • op dit moment nog niet bekend

Locatie

Lexima, Leusden